in সালাত(Prayer) by (22 points)
i m a hanafi.now if i want to follow other madhab for sijdah sahu can i do that? because many times i forget to give sijdah after attahiyyatu and i recall it before or after salam.what should i do?as per i know there are sahih narrations followed by other madhab that we can give sijdah sahu before or after salam at the finishing part.and can we mix up madhab in this type of sohih narrations?or is it an ijma that one should follow a single madhab strictly for all small and big issues?
closed

1 Answer

by (709,320 points)
selected by

Best answer

বিসমিহি তা'আলা

জবাবঃ-

আপনি যে মাযহাবকে ফলো করতেছেন,সর্বক্ষেত্রে ঐ মাযহাবকেই ফলো করতে হবে।তবে মুজতাহিদ ফিল মাযহাব পর্যায়ের কোনো আলেমের কাছে নিজ মাযহাবের কোনো মাস'আলার দলীল অন্য মাযহাবের চেয়ে দুর্বল প্রমাণিত হলে তখন উনার জন্য শক্তিশালী মাযহাবকে ফলো করা ওয়াজিব।

বিস্তারিত জানতে ভিজিট করুন- 1936

আল্লাহ-ই ভালো জানেন।

উত্তর লিখনে

মুফতী ইমদাদুল হক

ইফতা বিভাগ, Iom.

পরিচালক

ইসলামিক রিচার্স কাউন্সিল বাংলাদেশ