in হালাল ও হারাম (Halal & Haram) by (2 points)
AssalamuA'laikum brother. I agree that in this era of technology we can spreading "dawa" by using technology . Filming is one of them. So some film maker have already filmed several ISLAMIC series. These serieses are really splendid and very informatic about HADITH,QURAN etc but  Problem is that, the women character in those sereises. They are not using proper HIJAB. How can I continue these types of contents where NON-MAHRAM women are presenting themselves. And you know in a renowned series "Yusuf- Julekha", a person has taken the role of nabi Yusuf(A:) [How dare he?] . Can you explain me brother, watching these are haram or halal? It is hurting me. Zajazkallhu Khaeran.. AssalamuA'laikum.

1 Answer

by (709,320 points)
বিসমিহি তা'আলা

সমাধানঃ-

ঢিভি সিরিয়াল গুলোতে তাসবীবের হুকুম ব্যতীত আরও অনেক হারাম কাজ(যেমন, নারী,উলঙ্গপনা,গান-বাদ্য, মদপানের দৃশ্য ইত্যাদি) সংশ্লিষ্ট থাকায় টিভি সিরিয়াল হারাম।

উল্লেখ্য যে,তাসবীর সর্বসম্মতিক্রমে হারাম।

আল্লাহ-ই ভালো জানেন

উত্তর লিখনে

মুফতী ইমদাদুল হক

ইফতা বিভাগ, IOM.

পরিচালক

ইসলামিক রিচার্স কাউন্সিল বাংলাদেশ