in যাকাত ও সদকাহ (Zakat and Charity) by (1 point)
I WISHED TO GIVE A GOAT AS SADAKA FOR MY AILING CHILD. BUT NOW I CANNOT BUY AND GIVE A GOATFOR SOME REASON. BUT I HAVE THE MONEY AND WANTED TO GIVE AWAY THE MONEY TO POOR INSTEAD OF THE GOAT. WILL IT BE OK OR I HAVE TO BUY A GOAT AND GIVE IT?

1 Answer

by (697,400 points)

বিসমিহি তা'আলা

জবাবঃ-

যদিও মান্নতকৃত জানোয়ারকে সদকা করাই উত্তম ছিলো, তথাপি মূল্য দিয়ে দিলে মান্নত আদায় হয়ে যাবে।

নাওয়াযিলুল ফাতাওয়া-১০/৩০২;

ফাতাওয়ায়ে দারুল উলূম-১২/৭৩;

বিস্তারিত জানতে দেখুন-375

আল্লাহ-ই ভালো জানেন।